Vyučovanie exkurznou formou

Dňa 18. 11.2024 sa žiaci II.P / odbor potravinár-kvalitár / zúčastnili exkurzie v prevádzke Považský cukor a.s. v Trenčianskej Teplej.

Pred vstupom do cukrovaru si žiaci obliekli reflexné vesty a na hlavu dali ochranné prilby a začala sa prehliadka exteriéru – zvoz cukrovej repy, čistenie repy. Potom sme navštívili prevádzkové laboratórium, kde sa vykonáva analytické hodnotenie cukrovej repy- obsah cukru, kontrola kvality medziproduktov – difúzna, ľahká, ťažká šťava. Nasledovala prehliadka výroby cukru od rezania cukrovej repy, získavanie difúznej šťavy až po získavanie ťažkej šťavy na odparkách, následná kryštalizácia a sušenie cukru. 

Exkurzia bola vhodným doplnením teoretického vyučovania – Výroba cukru.

Ing. Iveta Suríková