Vyučovanie exkurznou formou

Dňa 8.10. sa triedy II.T, III.AT a IV. AT zúčastnili vyučovania exkurznou formou Horné Kysuce v sprievode manažérky OOCR Kysuce Ing. Emílie Maloušovej.
Počas vyučovania exkurznou formou žiaci nadobudli vedomosti o fungovaní OOCR, o kultúrno – historickom a najmä prírodnom potenciáli Horných Kysúc, ktoré preukázali v pracovnom liste. Navštívili sme svetovú geologickú raritu – Megoňky, vystúpili na rozhľadňu na Marťákovom kopci, kde si žiaci nazbierali krásne huby potom sme sa presunuli na obed do Čadce a pokračovali sme do Staškova, kde sme absolvovali chodník Jozefa Krónera, pozreli si jeho rodný dom a galériu jeho sestry. Poslednou zastávkou bola ocenená obec Korňa s ropným prameňom. V rámci realizácie poskytovali žiaci III.T sprievodcovské služby na trase a v cieľových miestach, dávali organizačné pokyny, platili vstupy a objednanú dopravu. Nakoniec žiaci mohli ohodnotiť sprievodcovské služby a organizáciu simulovaného výletu. Uplatnila som formatívne rovesnícke hodnotenie a sebahodnotenie s cieľom naučiť žiakov uvedomovať si chyby a zodpovednosť za svoju prácu a učenie.

Realizácií predchádzala náročná organizačná fáza, ktorú zabezpečovali žiaci III.T. V rámci prípravnej, organizačnej fázy žiaci nadobudli praktické zručnosti s jednotlivými etapami tvorby zájazdov cestovnou kanceláriou – trasovanie, tvorba programu, objednanie služieb, cenová kalkulácia, propagácia a predaj.

Ďakujem všetkým zúčastneným.

Ing. Veronika Gaboríková